Mihail Saakașvili a obținut primul său act de identitate după retragerea cetățeniei ucrainene. Îi oferă dreptul de trai și activitate în toată Europa

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Fostul președinte georgian Mihail Saakașvili, devenit apatrid după ce a renunțat la cetățenia georgiană, iar cea ucraineană i-a fost retrasă pe motiv că ar fi existat careva încălcări atunci când i-a fost acordată, a obținut astăzi primul său document de identitate. Actul care confirmă identitatea lui Saakașvili i-a fost oferit acestuia de către autoritățile din Amsterdam.

„Astăzi la Amsterdam, pentru prima dată în ultima vreme, am obținut un adevărat act care confirmă identitatea mea. Imediat ce am ajuns în Olanda, mi-au oferit actul de identitate care îmi oferă dreptul de trai și activitate pe teritoriul Uniunii Europene, iar toată procedura a luat doar câteva minute. Doar că eu, acum ca niciodată sunt decis să-mi întorc cetățenia ucraineană”, a scris astăzi Mihail Saakașvili pe pagina sa de Facebook.

Vedeți și: France Presse: Expulzat din Ucraina, opozantul Mihail Saakaşvili rămâne o problemă pentru preşedintele Petro Poroşenko

Amintim că acum câteva zile, fostul președinte georgian a fost reținut de către serviciile speciale ucrainene și expulzat în Polonia, țara din care a intrat în Ucraina ultima dată, forțând împreună cu un grup de susținători de-ai săi. Astfel, acesta a anunțat un tur în toată Europa pentru a anunța factorii de decizie despre situația în care se află.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...