00:57:23 19.04.2024
Stiri

Inșii care au VIOLAT o minoră din Telenești și au scăpat de pedeapsă, TRIMIȘI acum după gratii

Social 09.07.2015 13:21 Vizualizări2389 Autor: Galina Munteanu
Inșii care au VIOLAT o minoră din Telenești și au scăpat de pedeapsă, TRIMIȘI acum după gratii


Patru tineri din raionul Telenești, care acum cinci ani obligau o minoră să întrețină cu ei relații sexuale, vor face pușcărie.

Inițial, magistrații de la Judectoria Telenești i-au achitat pentru că „nu s-a constatat existența faptei infracțiunii și neatingerea vârstei pentru atragerea acestora la răspundere penală”.

Ulterior, procurorii au contestat această decizie.

Astfel, Curtea de Apel Bălți a casat sentinţa Judecătoriei Teleneşti şi a pronunţat o hotărâre nouă prin care toţi cei patru tineri au fost recunoscuţi vinovați pentru viol. Unul dintre ei a fost condamnat la cinci ani de închisoare, iar ceilalţi trei – la câte patru ani de detenţie. Un al cincilea inculpat, care la fel a fost achitat de magistraţii din Sângerei, urmează să-și primească în scurt timp pedeapsa.

Potrivit procurorilor, în intervalul anilor 2009 –2010, tinerii amenințau minora, în vârstă de 13 ani, cu moartea și o violau. Toţi cinci sunt consăteni cu victima, iar doi dintre aceştia la momentul comiterii crimei erau colegi mai mari de gimnaziu cu fata.

Inculpaţii aşteptau minora după lecţii, după care o duceau cu forţa fie în subsolul gimnaziului în care învăţau, fie la domiciliul unuia dintre aceştia, unde o abuzau sexual. Eleva era ameninţată cu moartea în cazul în care va povesti cuiva despre cele întâmplate.

Totul a ieşit la iveală în iarna anului 2010, când în timpul pauzei dintre lecţii, directoarea gimnaziului a observat cum indiviziii acostau minora. În discuţiile cu directoarea, eleva i-a povestit despre ce i s-a întâmplat, fiind anunţate organele de drept.


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md