(vox) „Iubiți încet, cu gesturi mici, dar sincere”. Ce cred tinerii despre declarațiile de dragoste scrise pe asfalt

bb

Oamenii își exprimă dragostea în moduri diferite, unii preferă gesturile mici, alții sunt adepții acțiunilor cu impact major. Declarațiile de dragoste scrise pe asfalt conturează perfect anii de tinerețe ai părinților noștri. Cu toate că mai întâlnim inscripții pe sub balcoane, epoca de aur a acestor acțiuni a trecut. Opiniile în raport cu exprimarea sentimentelor în scris pe asfalt sunt diferite, cineva își amintește cu nostalgie, iar cineva vrea mai repede ploaia să șteargă inscripția. Am hotărât să vedem ce cred tinerii despre aceste „scrisori de dragoste”, care pot fi citite de la etajele de sus ale blocurilor de locuit. 

Photo Shape Editor: https://www.tuxpi.com/photo-effects/shape-tool

„Declarații de dragoste scrise pe asfalt, ca și pe alte clădiri sau garduri, mie îmi par cam dezgustătoare. Se spune că e vandalism, dar este un vandalism frumos, atunci când oamenii fac graffiti, care ar putea fi comparat cu unele opere de artă din muzee, dar declarațiile de dragoste la sigur nu intră în categoria aceasta. Eu nu aș face așa ceva niciodată. Plus la toate, cel mai hazliu e faptul că așa numiți „iubiții” poate demult nu mai sunt împreună, dar declarația așa și a rămas pe asfalt”, spune Iura Grom.

 

Photo Shape Editor: https://www.tuxpi.com/photo-effects/shape-tool

„Cândva acest gest se folosea des și nu doar pe asfalt, dar și pe pereții scării de la bloc. Acest gest, cât de banal nu ar fi, tot e o metodă de a demonstra sentimentele față de ea, însă deja e unul uitat și nefolosit. Opinia mea este una pozitivă, dacă aș fi primit o astfel de declarație m-aș considera unică, iar noua, fetelor, ne place să fim unice! Cred că aș vrea să am una în fața casei mele, plus că mai este și spațiu suficient. Declarația de dragoste pe asfalt mai e și o nostalgie. Îmi place să ascult cum cineva îmi povestea despre cât de romantic era la ai săi 18-19 ani, când pentru o fată, desena pe asfalt și pe pereții scării de la bloc tot felul de chestiuțe frumoase sau cum îi umflă baloane și i le ridică la fereastră. Acum însă, unele fete se mulțumesc cu emoticoane de tip flori sau inimioare și cu cât sunt mai multe, cu atât le pare că băiatul le iubește mai tare (nostim). Aș întoarce unele lucruri înapoi, pentru că oamenii erau mai romantici, pentru că făceau gesturi din dragoste și nu doar pentru că <așa trebuie>”, spune  Valeria Voronin.

Photo Shape Editor: https://www.tuxpi.com/photo-effects/shape-tool

 

„Când dragostea clocotește în tine, ea se revărsă în fapte și acțiuni, poate mai puțin raționale. Scopul primordial este de a impresiona persoana, iar unii recurg și la vandalizarea spațiului public. Sunt sumedenia de alte modalități să impresionezi a două jumătate. De exemplu să-i dăruiești un cactus foarte mare cu inscripția <te iubesc>”, zice Grigore Catraniuc.

 

 

Photo Shape Editor: https://www.tuxpi.com/photo-effects/shape-tool„Există o sumedenie de modalități de a-ți exprima dragostea. Cât de mare ar fi aceasta, cred că scrisul pe asflat este unul dintre cele mai primitive modalități. Este o metodă uzată, trebuie să fii lipsit complet de originalitate ca să recurgi la o asemenea metodă. La ce bun să murdărești asfaltul cu un „te iubesc” pe care toți apoi îl calcă. Nu știu, fă-o altfel, nu ca să vadă tot blocul, dar ca să simtă asta persoana de alături. Probabil primul om care a făcut asta a fost original, poate gestul lui a fost romantic. Părerea mea este subiectivă. Cred că aș fi profund dezamăgită dacă m-aș trezi cu o asemenea declarație în fața casei. P.S. Iubiți încet, cu gesturi mici, dar sincere”, spune Elena Baranov.

 

Photo Shape Editor: https://www.tuxpi.com/photo-effects/shape-tool

 

„Nu e cea mai originală modalitate de a-ți manifesta sentimentele, în plus, cred că sentimentele sunt ceva personal, care trebuie spuse și demonstrate doar persoanei în cauză. Nu am scris așa gen de mesaje pe asfalt și nici nu cred că o voi face. Mai degrabă aș pleda pentru niște fapte și acțiuni care ar demonstra sentimentele”, zice Andrei Grusca.

 

 

Photo Shape Editor: https://www.tuxpi.com/photo-effects/shape-tool

„Sinceră să fiu nu prea înțeleg adepții acestui mod de împărtășire a dragostei. Dacă vrei să-ți declari simpatia față de cineva poți să o faci printr-o scrisoare, mesaj, pe viu până la urmă, în loc să marchezi un spațiu public. Cred că dragostea presupune intimitate între persoanele implicate și nu necesită acțiuni de genul, deși dacă pentru unii în asta constă dragostea, fie. Până la urmă fiecare iubește în felul său. Dacă aș fi într-o relație cred că i-aș da de înțeles partenerului că asfaltul nu e neapărat metoda cea mai bună prin care să îmi spună cuvinte drăguțe. Dar în cazul în care se întâmplă să am așa cadou nu m-aș arăta nemulțumită, sunt cam puține Melise în Moldova”, spune Melisa Ciobanu.

Photo Shape Editor: https://www.tuxpi.com/photo-effects/shape-tool

 

„Dacă excludem posibilitatea ca cineva să modifice mesajul transmis, atunci opinia mea este pozitivă în raport cu declararea sentimentelor pe asfalt. Nu am făcut-o niciodată, dar cred că aș fi în stare să o fac. E foarte drăguț, demonstrează că ești încrezut în sentimentele care le simți și că iubești mult și deschis”, spune Andrian Gașper.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente