Primăria planifică să securizeze cele mai periculoase treceri pietonale. Ce prevede proiectul

15.-Primaria-Chisinau-945×532

Primăria municipiului Chișinău intenționează să întreprindă mai multe măsuri pentru a securiza trecerile de pietoni din capitală. Planul prevede vopsirea zebrelor în culori aprinse (roșu și alb) pentru a atrage atenția șoferilor, instalarea echipamentelor adiționale de iluminare și a trecerilor cu denivelare pentru traseele cu cel puțin 4 benzi.

Despre aceasta a anunțat șeful interimar al direcției de transporturi, Vitalie Butucel, în cadrul ședinței operative a serviciilor primăriei. „Noi am decis să combinăm alb și rosu pe treceri dintr-un material mai rezistent, are un termen de exploatare de 3-5 ani, din termoplast. O altă problemă am pus-o iluminarea acestora”, a declarat Butucel.

Primarul interimar al capitalei, Silvia Radu, a cerut o listă completă a trecerilor pietonale care vor fi reuitilate, precum măsurile de securizare care vor fi implementate în cadrul fiecăreia dintre ele.

„Trebuie să-mi prezentați unde aveți de gând să faceți treceri denivelate, unde aveți de gând să faceți cu roșu. Nu să-mi spuneți că există așa oportunitati, pe astea le vedem în internet. Prezentări de genul internet nu avem nevoie, putem intra în internet și singuri să le vedem”, a declarat Silvia Radu.

După cum relatează ProTV, proiectul de securizare a traficului pentru pietoni a început să fie implementat, iar pentru asta Primăria a alocat 15 milioane de lei. Potrivit oamenilor legii, pe parcursul anului trecut s-au înregistrat aproape 1382 de accidente cu implicarea pietonilor, în urma cărora 67 de oameni au murit, iar 12 dintre ei au decedat

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente