/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone, reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski

/VIDEO/ Reparația spitalelor din Chișinău - suspendată. Asigurarea cu medicamente nu va fi afectată

missing
12 februarie 2018, ora 17:40

Președintele fracțiunii PL din CMC, Ion Cebanu, a anunțat în cadrul unei conferințe de presă că, la 9 februarie, Silvia Radu a emis o dispoziție prin care a suspendat procedura de achiziții publice la Direcția sănătate și la instituțiile medico-sanitare publice. Aceasta înseamnă că reparațiile în spitale vor întârzia.

„Asta este un abuz. Dânsa mai slab stă cu legislația. Ai ce ai cu Moldovanu, ai ce ai cu Direcția sănătate, vrei să o lichidezi, nu prea știi cum, dar de ce trebuie să întrerupi lucrările necesare la spitale?”, spune Ion Cebanu, consilier PL în CMC.

Pe de altă parte, în opinia juristului Primăriei, decizia Silviei Radu de suspendare a achizițiilor publice în spitale este una legală.

„Având în vedere că primarul general este executorul deciziei cu privire la aprobarea bugetului pe 2018 și, pe de altă parte, e pusă în seama primarului general executarea deciziei cu privire la reorganizarea subdiviziunilor. Conform legii, primarul general a avut în competență emiterea acestei dispoziții”, susține Valeriu Bogdan, șef direcția asistență juridică.

Dacă până acum, la ședința operativă a Primăriei, Mihai Moldovanu era cel care raporta despre situația epidemiologică din Chișinău, astăzi raportor a fost șeful adjunct al Direcției asistență socială – structură ce urmează să absoarbă Direcția sănătate condusă de Moldovanu.

„În total au fost înregistrate 2 572 de cazuri de infecții respiratorii virale acute”, susține Irina Banova, șef adjunct al direcției asistență socială.

Mihai Moldovanu susține că nici nu a fost invitat la ședință.

„Nu m-a prevenit nimeni. De obicei, eu veneam și raportam ceea ce se întâmplă în sistemul de sănătate urgență, dar nu am fost invitat”, spune Mihai Moldovanu.

Mihai Moldovanu ne-a spus că după suspendarea procedurii de achiziții publice de către Silvia Radu, asigurarea spitalelor cu medicamente nu va fi afectată. Doar că reparația instituțiilor medicale va întârzia. Moldovanu va deține funcția de șef al Direcției sănătate până când Consiliul Municipal va aproba noua organigramă a Primăriei. După ce l-a surprins pe Mihai Moldovanu la un banchet la Spitalul Nr.1, Silvia Radu a dispus o anchetă economico-financiară la Direcția condusă de liberal.

Reporter: Parascovia Spic
Imagini: Tudor Bigu

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram