08:37:03 16.04.2024
Stiri

ANUNȚ // Cererile pentru înscriere la grădinițele din Chișinău, doar ONLINE, „pentru a elimina corupția și birocrația”

Social 12.02.2018 14:19 Vizualizări1301 Autor: Ziarul National
ANUNȚ // Cererile pentru înscriere la grădinițele din Chișinău, doar ONLINE, „pentru a elimina corupția și birocrația”


Cererile pentru înscrierea copiilor la grădinițele din Chișinău sau transferarea micuților de la o instituție la alta vor fi efectuate doar online pe portalul www.egradinita.md, a anunțat astăzi viceprimarul Ruslan Codreanu.

Funcționarul a dat asigurări, la ședința Primăriei Chișinău, că portalul este funcțional, iar autoritățile nu vor renunța la el, pentru că se dorește „a elimina corupția și birocrația” din acest proces.

Portalul a fost pus în funcțiune în septembrie anul trecut și mulți părinți care au făcut înscrieri online se plâng că nu au primit e-mailuri de confirmare a cererilor.

Ruslan Codreanu a cerut „răbdare” și a adăugat că, începând de săptămâna trecută, toți părinții au început a primi acele e-mailuri.

Viceprimarul de Chişinău a făcut un apel către părinții cu copii de grădiniță să dea dovadă de înțelegere, în condițiile în care acest an va fi unul de tranziție de la registrele pe hârtie la cele on-line, astfel că există probabilitatea admiterii anumitor scăpări. Pentru a depăși aceste probleme, beneficiarii sunt chemați să-și verifice e-mail-urile și să completeze anumite date care sunt lipsă.

Serviciul www.egradinita.md oferă, de asemenea, posibilitatea transferării copiilor de grădiniță de la o instituție la alta. După completarea cererii, părinții vor putea vizualiza locurile libere pe districtele în care solicitantul dorește să transfere copilul. În același timp, fiecare instituție de educație timpurie este obligată să publice sistematic numărul locurilor libere din grădiniță.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md