/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/FOTO/ Au luat Moldova... la alergat. Peste 150 de alergători au parcurs 502 km și au traversat 14 raioane

missing
12 februarie 2018, ora 08:11

Cea mai lungă etapă a fost cea din raionul Bălți, alergătorii depășind distanța unui semimaraton, 21 km. Cele mai multe etape au fost în UTA Găgăuzia, distanța totală în această regiune fiind de 68 km. Alergătorii au alergat etapele de noapte în raioanele Sîngerei, Telenești, Cimișlia și Basarbeasca.

Cei mai mulți participanți au fost la etapa 22 din Chișinău – 55 de alergători, etapa de finiș din raionul Taraclia – 52 sportivi și la etapele 20 din Strășeni și 23 din Chișinău – câte 40 de participanți.

Pe întreg traseul, localnicii au ieșit în întâmpinarea alergătorilor și le-au oferit gustări, băuturi calde și multă susținere. În unele localități, împreună cu sportivii au alergat zeci de copii, iar în altele, participanților li s-au alăturat chiar primarul sau echipa de fotbal din localitate. Cele mai active în acest sens au fost raioanele Ocnița și Călărași, iar prin toată Moldova, în jur de 300 de persoane au încurajat sportivii, oferindu-le susținere chiar și la miez de noapte.

Startul Rubicon 2018 a fost dat în orașul Ocnița a raionului de nord a Moldovei cu aceeași denumire, în data de 9 februarie, la ora 11:00, și a fost trecut de 33 de participanți, iar finișul a avut loc în localitatea Mirnoe din raionul Taraclia de la sudul Moldovei, pe 11 februarie, la ora 17:27, la care au ajuns 52 de alergători.

După linia de finiș, care a avut loc în localitatea Mirnoe a raionului Taraclia, participanții s-au aranjat în forma inelelor olimpice. Astfel, alergătorii vor să aducă cultura sportului la nivel internațional și să-și manifeste respectul pentru reprezentanții Moldovei la acest eveniment mondial.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram