/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/FOTO. VIDEO/ Un avion rusesc, cu 71 pasageri la bord, s-a prăbușit în apropiere de Moscova

missing
11 februarie 2018, ora 14:27

UPDATE 20.20: Cutia neagră a avionului prăbușit lângă Moscova a fost găsită.

Potrivit primelor informații, avionul s-a prăbușit în apropiere de satul Argunovo și nu au existat șanse să supraviețuiască cineva din membrii echipajului și pasagerilor. La bord erau 71 de persoane – 65 pasageri și șase membri ai echipajului.

Unii martori au spus că au văzut flăcări ieşind din avionul care pierdea altitudine.

Marea majoritate a pasagerilor erau locuitori din regiunea Orenburg, a declarat secretarul de presă al guvernatorului regional.

Potrivi agenției de presă Interfax, la locul accidentului au fost găsite mai multe fragmente de cadavre.

„Primele grupuri de salvatori au sosit la locul accidentului aeronavei. Rămășițele avionului sunt împrăștiate pe o arie de aproximativ 1 km “, raportează Ministerul de Urgențe.

Autoritățile ruse au inițiat o cauză penală în temeiul articolului 3 din art. 263 din Codul penal al Federației Ruse „Încălcarea regulilor pentru siguranța traficului și operarea transportului aerian, care a cauzat accidental moartea a două sau mai multe persoane.”

„Sunt luate în considerare diferite versiuni ale accidentului. Nu pot să vorbesc despre asta încă, ar fi putut fi – un factor uman, condițiile meteorologice”, a spus consilierul șefului Ministerului Transporturilor, Zhanna Terekhova postului de televiziune Rusiei-24.

Potrivit serviciului Flightradar24, care permite urmărirea traseelor avioanelor, zborul 6W703 a fost în aer timp de doar două minute. Presa rusă scrie că avionul era exploatat de opt ani.

Potrivit informațiilor preliminare, avionul An-148 la decolare s-a ciocnit cu un elicopter al „Poștei Rusiei”. „Poșta Rusiei” însă respinge aceste informații. „Utilizăm doar două aeronave Tu 204”, a declarat serviciul de presă al poștei.

Canalul de Telegram Mash scrie, de asemenea, că o cauza preliminară a accidentului de avion este refuzul și, ulterior, explozia unuia dintre motoare. „Mai întâi ceva a explodat sub aripă și a luat foc”, spun martorii oculari ai canalul de telegrame Mash.

„Președintele rus a însărcinat guvernul să creeze o comisie specială în legătură cu accidentul aviatic din apropiere de Moscova. El a dat instrucțiuni departamentelor relevante pentru a efectua lucrările de căutare necesare”, a declarat Dmitrii Peskov, secretarul de presă al președintelui Putin.

SA “Saratov Airlines” a fost înființată în mai 1994, efectuează transporturi în Rusia și zboruri charter internaționale. Flota companiei aeriene include cinci avioane An-148-100, șapte Yak-42 și două avioane Embraer-190.

Se actualizează.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram