Marine Le Pen, care a intrat anul trecut în turul doi al alegerilor prezidenţiale, speră să dea un nou impuls formaţiunii sale la congresul din 10-11 martie. Ea şi-a nuanţat deja opoziţia faţă de moneda euro şi se axează mai mult pe mesaje de combatere a imigraţiei şi a delincvenţei.

'Voi propune un nou nume în locul Frontului Naţional (...) Nu renunţăm la nimic, dar începem un nou capitol în istoria noastră', a spus ea la postul de televiziune CNEWS, fără să ofere vreun indiciu despre acest nou nume. A menţionat în schimb că doreşte să transforme FN dintr-o mişcare de opoziţie într-una pregătită să guverneze şi să câştige pentru aceasta următoarele alegeri prezidenţiale, care se vor desfăşura însă abia în 2022.

Marine Le Pen a estimat în acest context că integrarea atât a unor socialişti cât şi a unor conservatori în guvernul centrist al preşedintelui Emmanuel Macron a contribuit în Franţa la ştergerea tradiţionalei confruntări între stânga şi dreapta, iar de acum înainte principala luptă se va da între susţinătorii globalizării şi patrioţii care susţin statele naţionale.