/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Peste 63.400 de ţigarete descoperite în instalaţia de aer condiţionat a trenului Chişinău-Bucureşti

11 februarie 2018, ora 12:42

Conform prevederilor legale, a fost dispusă măsura reţinerii ţigaretelor, în valoare de 193.520 lei, în vederea confiscării, iar persoanele vinovate au fost sancţionate contravenţional cu amenzi în valoare totală de 87.384 lei.

Potrivit sursei citate, pe 7 februarie a.c., în jurul orei 21.00, pentru valorificarea unor informaţii aflate în lucru, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi au organizat, în Punctul de Trecere a Frontierei Iaşi- feroviar, o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu ţigări, pe timpul căreia au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra vagoanelor trenului accelerat 401, care circulă pe relaţia Chişinău-Bucureşti.

În urma controlului efectuat asupra trenului, echipa comună de control a descoperit în două vagoane, în locuri special amenajate în instalaţia de aer condiţionat, ascunsă şi nedeclarată, cantitatea de 63.420 de ţigarete de contrabandă de diferite mărci.

Poliţiştii de frontieră au stabilit, în urma cercetărilor efectuate, faptul că ţigaretele aparţin însoţitorilor celor două vagoane controlate, Dorin R., Timofti S., Oleg P. şi Iulia B., cu cetăţenie română şi Republica Moldova, în vârsta de 42 de ani, respectiv, 60 de ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram