12:38:42 16.04.2024
Stiri

Ce scrie The Washington Post despre Declarația Parlamentului de la Chișinău privind CONDAMNAREA acțiunilor Rusiei împotriva R. Moldova

Politică 10.02.2018 14:00 Vizualizări1802 Autor: Ziarul National
Ce scrie The Washington Post despre Declarația Parlamentului de la Chișinău privind CONDAMNAREA acțiunilor Rusiei împotriva R. Moldova


Prestigioasa publicați din SUA, The Washington Post, scrie că R. Moldova va colabora cu Federația Rusă doar în condiții de respect reciproc și nu de pe poziția de stat dominant versus stat dominat.

„Un moldovean de rang înalt a acuzat Rusia de implicarea în politica internă chiar pe parcursul anului electoral și a cerut Moscovei să respecte fosta republică sovietică. Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a declarat pentru Associated Press că oficialii proeuropeni se așteaptă ca implicarea Rusiei să escaladeze în preajma alegerilor parlamentare din această toamnă”, scrie Washington Post.

Spicherul a mai adăugat că R. Moldova va colabora cu Rusia „doar în condițiile unui respect reciproc și nu în condiția unui stat dominant și a unui stat dominat”.

Amintim că 63 de deputați au votat joi Declarația politică a Parlamentului privind condamnarea atacurilor Federației Ruse asupra securității informaționale naționale și amestecul abuziv în activitatea politică din R. Moldova. Declarația e un răspuns la reacția Dumei de Stat a Rusei, care a criticat adoptarea legii antipropagandă de către Parlamentul R. Moldova.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md