Trimite e-mail | Printeaza
Politic
09.02.2018

Parlamentul a ratificat Acordul privind cooperarea în domeniul militar cu Guvernul Republicii Azerbaidjan

Parlamentul a ratificat, în prima ședință din sesiunea curentă, Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Republicii Azerbaidjan privind cooperarea în domeniul militar, întocmit la Chişinău, la 24 aprilie 2017 şi la Baku, la 12 iunie 2017.
 
Documentul, susținut de 52 de deputați din cei prezenți la ședință, se axează pe cooperarea în domeniul politicii de apărare şi planificare a apărării, pe activitatea tehnico-militară, instruirea personalului, activităţi sociale şi cultural-sportive în armată,  desfăşurarea activităţilor comune în cadrul Programului NATO „Parteneriatul pentru Pace”, precum și consultări pe problemele desfăşurării operaţiunilor de menţinere a păcii şi acordării ajutoarelor umanitare.
 
Părţile vor întocmi anual un plan de colaborare militară bilaterală, care va stabili diverse activităţi, forme de realizare, termenii şi locul desfăşurării acestora, autorităţile responsabile, numărul de persoane şi alte chestiuni importante legate de organizarea şi desfăşurarea activităţilor. Autorităţile împuternicite pentru realizarea prevederilor Acordului sunt Ministerele Apărării.
 
Acordul va intra în vigoare la data primirii ultimei notificări prin care Părţile se înştiinţează reciproc, pe canale diplomatice, despre îndeplinirea procedurilor legale interne necesare intrării sale în vigoare.  Acesta este încheiat pe un termen de cinci ani şi acţiunea lui se va prelungi în mod automat pentru următoarele termene consecutive a câte cinci ani, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus