Proiectul de lege a fost prezentat în Parlament de către secretarul de Stat în domeniul tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor, care a fost apoi nevoit să răspundă la întrebări.

Proiectul a fost votat în lectură finală cu 52 de voturi. Potrivit documentului, Consiliul Coordonator al Audiovizualului va organiza concursuri în vederea eliberării licenţelor de emisie pentru dreptul de difuzare pe canalele de televiziune analogice neprelungite în anul 2017 şi va reperfecta licenţele de emisie, ale căror valabilitate expiră până la 1 martie 2020. Acordul regional privind planificarea serviciului de radiodifuziune digitală terestră, semnat de Republica Moldova în cadrul Conferinţei de la Geneva din 2006, a fost ratificat de Parlament în martie 2008. Iniţial, trecerea de la televiziunea analogică la cea digitală trebuia să fie încheiată la 17 iunie 2015. Ulterior, acest termen a fost extins până la 31 decembrie 2017. Noul sistem va fi capabil să asigure emisia pe o singură frecvenţă a unui număr de până la 15 posturi de televiziune, cu o calitate superioară a imaginii şi sunetului.

Pentru a recepţiona programele TV în format digital, cetăţenii vor avea nevoie de un dispozitiv, numit setobox. Când proiectul a fost votat iniţial în 2015, unii deputaţi au declarat că regulile de tranziţie nu sunt transparente, fapt ce va permite oligarhilor să menţină controlul asupra pieţei mediatice şi a celei publicitare.