„Taxe neprevăzute” de 150 şi 300 de euro pentru 5 zile de concediu. Comandant al Trupelor de Carabineri, reţinut pentru corupere pasivă

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

De la 150 şi până la 300 de euro pentru 5 zile de concediu. Atâta solicita un comandant adjunct al Trupelor de Carabineri de la subalternii săi pentru a le oferi concedii de stimulare sau anual înainte de termen. Acesta însă a fost reţinut fiind bănuit de corupere pasivă.

Potrivit Procuraturii Anticorupţie, în intervalul lunilor noiembrie–decembrie 2017, comandantul adjunct pentru lucru educativ al Batalionului 2 mobil – operativ cu dislocarea pe lângă Statul Major al Unităţii Militare 1002 a Departamentului Trupelor de Carabinieri al MAI, reţinut astăzi, a pretins şi primit de la un subaltern 150 de euro pentru a-i acorda concediu de stimulare pe un termen de 5 zile. La fel, bănuitul a procedat cu un alt militar în termen, de la care a estorcat şi primit 300 de euro pentru a-i acorda concediu anual de 5 zile înainte de termenul stabilit conform graficului concediilor anuale obligatorii ale militarilor.

Comandantul adjunct a fost reţinut preventiv pentru 72 de ore, iar dacă va fi recunoscut vinovat, el riscă închisoare de la 3 la 7 ani cu amendă în mărime de la 4.000 la 6.000 unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...