Leul şi-a încheiat săptămâna pe poziţii, dar va pierde puţin în prima zi a săptămânii viitoare. Cursul oficial pentru luni

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Leul şi-a încheiat săptămâna pe poziţii faţă de euro şi dolar, un euro ajungând să coste cu aproape 50 de bani mai puţin faţă de leu, în timp ce dolarul s-a depreciat timp de o săptămână cu 5 bani. Totuşi, la începutul săptămânii viitoare, valuta naţională va pierde puţin teren în faţa principalelor valute de referinţă.

Astfel, dacă pentru astăzi şi zilele de weekend Banca Naţională a stabilit un curs de 20,32 lei pentru un euro şi 16.61 pentru dolar, atunci deja luni un euro va costa 20,36 lei, cu patru bani mai mult, iar dolarul 16,63 lei, cu doi bani mai mult faţă de ziua de vineri, şi cu patru mai mult decât ziua de joi – atunci când a atins minimul istoric din ultima perioadă de depreciere a valutei americane.

Amintim că euro și-a continuat căderea pentru pe parcursul întregii săptămâni, potrivit cursului oficial al BNM, de la 20,81 – luni, 20,69 – marți, 20,56 – miercuri, 20,49 – joi şi 20,32 vineri, ceea ce presupune o depreciere cu 49 de bani în cinci zile. În timp ce dolarul și-a continuat trendul general de depreciere ajungând joi la minimul de 16,59 lei.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...