Peronul Aeroportului Internațional Chișinău a fost dotat cu sistem de iluminat LED. Urmează instalarea unui escalator

27906541_10215594303229983_83461925_o_93156200

Aeroportul Internațional Chișinău are o față nouă. Au fost extinse și renovate piste, zonele de sosire, zonele de plecare, zonele de bagaje, iar punctele de control al pașapoartelor au fost majorate. Toate schimbările s-au efectuat pentru a crea condiții optime pasagerilor care își așteaptă zborul.

#Așadar, în premieră a fost reconstruită rețeaua electrică de iluminare a peronului pe timp de noapte, cu instalarea a 13 piloni dotați cu corpuri de iluminat LED.

#De asemenea, a fost extins și renovat terminalul (extinderea Zonei de Sosire, Zonei de plecare, Zonei sălii comune, Zonei de bagaje), astfel creându-se condiții optime pentru fluidizarea traficului de pasageri. În prezent, capacitatea fluxului de pasageri într-o direcție este de 750 de pasageri pe oră, cu peste 300 mai mulți decât acum cinci ani. 

#Mai mult, a fost extinsă zona de înregistrare a pasagerilor, fiind majorat numărul ghișeelor de la 12 la 18 unități și instalată o linie nouă de verificare a bagajului.

#La plecări, a fost mărit numărul punctelor de control al pașapoartelor de la 6 la 12.

#Totodată, pentru deservirea simultană a mai multor rute a fost majorat numărul punctelor de control de securitate al pasagerilor de la 2 la 4 și numărul porților de îmbarcare – de la 4 la 9 unități.

#La fel, pentru prima dată, s-au instalat două terminale de comandă electronică de taxi. Ele sunt amplasate în zona de primire a bagajului. Acestea au fost instalate pentru a îmbunătăți calitatea deservirii pasagerilor Aeroportului Internațional Chișinău, precum și pentru a exclude transportul ilicit de persoane.

#În cele din urmă, un segment al pistei de bază (3590 m) cu o lungime de 1 km a fost reconstruit de la zero și este operabil, iar 80% din lucrările de reconstrucție a celei de-a doua piste au fost deja finalizate, 6 căi de rulare și 60 mii m2 din platforma pentru staționarea aeronavelor au fost reconstruite integral. De asemenea, în urma extinderii peronului și reconstrucției celui vechi, aeroportul dispune de 27 locuri de parcare pentru aeronave.

În prezent, se desfășoară lucrări de reconstrucție a zonei de așteptare. Pentru a spori nivelul de confort al călătorilor și a asigura fluidizarea fluxului de pasageri din această zonă, urmează a fi instalate un ascensor și un escalator.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente