(VIDEO) Discurs extraordinar al liderului ALDE la adresa lui Tsipras, în Parlamentul European

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Prim-ministrul grec Alexis Tsipras a fost audiat miercuri în plenul Parlamentului European de la Strasbourg, la trei zile după referendumul din Grecia prin care a fost respins un plan de reforme propus de creditorii țării.

Audierile nu au fost deloc unele calme, ba din contra, de multe ori a fost ridicat tonul, s-a aplaudat sau huiduit. În evidență a ieșit discursul liderului liberalilor europeni, Guy Verhofstadt, care a venit cu mai multe sfaturi la adresa fostului său contracandidat în cursa electorală pentru funcția de președinte al Comisiei Europene.

Fost premier al Belgiei, în perioada 1999-2008, Verhofstadt a adus critici dure la adresa lui Tsipras, dar pe de altă parte l-a și încurajat, îndemnându-l să aibă curajul pentru a face reformele necesare în vederea salvării Greciei.

El i-a transmis lui Tsipras că e un politician norocos, întrucât în decurs de doar câteva luni a primit de două ori vot de încredere din partea poporului grec (alegerile parlamentare și referendumul de duminică) și că ar trebui să facă tot posibilul pentru a nu-și dezamăgi conaționalii.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...