Justiția franceză a suspendat consultarea prin corespondență a membrilor Frontului Național

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

O instanță din Franța a suspendat miercuri consultarea prin corespondență a membrilor partidului Frontul Național, vot ce fusese inițiat de lidera FN, Marine Le Pen, în disputa deschisă cu tatăl său și co-fondatorul formațiunii, Jean-Marie Le Pen.

Decizia a fost luată de tribunalul din Nanterre, după ce Marine Le Pen a hotărât să organizeze o consultare prin corespondență a membrilor FN în vederea abolirii funcției de președinte de onoare al formațiunii, titlu încă deținut de Jean-Marie Le Pen, transmit AFP și DPA, citate de Agerpres.

Consultarea urma să se încheie vineri, 10 iulie, aproximativ 51.000 de persoane trebuind să răspundă la întrebarea privind oportunitatea abolirii funcției de președinte de onoare al Frontului Național.

Frederic Joachim, avocatul lui Jean-Marie Le Pen, a declarat că instanța i-a cerut conducerii Frontului Național organizarea unei conferințe a partidului, pentru a-i oferi fostului lider al partidului șansa de a se apăra singur.

Aceasta este a doua victorie a lui Jean-Marie Le Pen în disputa cu fiica sa, după ce același tribunal a decis joia trecută că Frontul Național trebuie să-i restituie co-fondatorului FN toate drepturile ce decurg din calitatea sa de membru, precum și din cea de președinte de onoare.

Jean-Marie Le Pen este co-fondator al formațiunii Frontul Național, creată în anul 1972 și pe care a condus-o până în anul 2011, când i-a încredințat șefia fiicei sale, Marine Le Pen. Pentru a-și crește popularitatea, aceasta din urmă a încercat să schimbe imaginea partidului, care sub conducerea tatălui ei a fost apreciată drept rasistă și antisemită.

În pofida succeselor electorale recente, cum a fost cel de la europarlamentarele de anul trecut, această strategie nu este deloc pe placul liderului istoric al partidului, care s-a dezlănțuit împotriva fiicei sale în mai multe interviuri, unul fiind acordat în luna aprilie unui ziar considerat antisemit.

În replică, Marine Le Pen a convocat biroul executiv al FN, care a decis să-l suspende pe Jean-Marie Le Pen din partid, acesta din urmă adresându-se apoi justiției.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...