Dragnea: Trebuie să existe o implicare mai mare a României privind Republica Moldova, e sora noastră

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Liderul PSD Liviu Dragnea consideră că România ar trebui să acorde o mai mare atenţie şi să se implice mai eficient în problemele Republicii Moldova -„sora noastră” -, în condiţiile în care „traseul european” al acesteia „este puţin frânt”.

Coordonatorul politic al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, la Reghin, într-o conferinţă de presă, că se pare că traseul european care se încropise şi care începuse cu foarte mult entuziasm în Republica Moldova şi care a şi fost susţinut de România „este puţin frânt”, conform Mediafax.

„Eu cred că trebuie să ne uităm cu multă atenţie şi poate să existe o implicare mai mare şi eficientă din partea României în ceea ce priveşte Republica Moldova. E normal să fim îngrijoraţi de ceea ce se întâmplă în Grecia, dar cred că cel puţin la fel de mult ar trebui să ne intereseze ce se întâmplă în Republica Moldova. Acolo, se pare că traseul european care se încropise şi care începuse cu foarte mult entuziasm şi care a şi fost susţinut de România, nu numai verbal, Guvernul nostru alocând sume importante şi finanţând programe serioase de dezvoltare locală, este puţin frânt. Poate statul român ar trebui să aibă o abordare mult mai eficientă, toate forţele politice din România, toate instituţiile cu atribuţii în acest domeniu ar trebui să se aşeze la masă şi să găsească, şi împreună cu partenerii externi, o foaie de parcurs pentru că, totuşi, sunt fraţii noştri”, a spus Dragnea.

Acesta a spus că politicienii români au avut rezerve să vorbească despre faptul că Moldova este sora României, dar nu mai trebuie să existe astfel de rezerve, fiind o datorie patriotică de a acorda o atenție mai mare țării noastre.

„Acolo s-a creat deja un curent din ce în ce mai puternic unionist. Am înțeles că și duminică se organizează un marș sau un miting cu frați de-ai noștri care vin la București de la Chișinău (…) Nu trebuie să uităm regiunea în care ne aflăm, nu trebuie să ne uităm vecinii, nu trebuie să uităm ce s-a întâmplat și se întâmplă în Ucraina și poziția noastră”, a afirmat Dragnea.

Potrivit acestuia, România, fiind membră NATO, are garanţii de securitate foarte mari, dar Republica Moldova nu este în NATO.

„Noi, fiind membri NATO, avem garanții de securitate foarte mari, dar Republica Moldova nu este în NATO, Republica Moldova este sora noastră şi cred că primii care trebuie să se uite cu atenţie şi cu preocupare ar trebui să fim noi ca şi români, cetăţeni simpli, dar şi ca şi stat. Este datoria noastră, chiar patriotică dacă pot spune”, a afirmat Dragnea.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...