Chișinău din nou își încearcă norocul pentru a deveni Capitala Europeană a Tineretului 2021

972831_771614166183526_419874648_n
Foto: I think about that every day - WordPress.com

Chișinău va participa și în acest an la concursul Capitala Europeana a Tineretului pentru anul 2021. La sfârșitul anului 2017 Grupul de inițiativă „Chișinău 2020” a decis redenumirea în „Chișinău 2021”.

Grupul a fost instituit în anul 2017 cu intenția de iniția și coordona procedura pentru depunerea dosarului orașului Chișinău la competiția de selectare a capitalei Europene a Tineretului pentru anul 2020. Concursul este organizat de către Consiliul Europei în parteneriat cu Forumul European de Tineret (European Youth Forum, YFJ). În urma deciziei cu unanimitate, grupul de inițiativă a decis depunerea repetată a dosarului și în anul 2018 pentru concurs.

Capitala europeană a tineretului este un titlu acordat unui oraș european pentru o perioadă de un an, în cursul căreia i se oferă posibilitatea de a prezenta, printr-un program amplu, viața sa din domeniul cultural pentru tineret, social, politic, economic și dezvoltare. Pentru un an, orașul devine centrul politicilor europene de tineret și a evenimentelor în acest domeniu.

La concursul Capitala Europeana a Tineretului 2021, în momentul de față au fost înregistrate 8 orașe: Yaroslavl (Rusia), Aalborg (Danemarca), Chisinău (Moldova), Greater Nicosia (Cipru), Klaipėda (Lituania), Varaždin (Croația), Kazan (Rusia), Kaunas (Lituania).

Chișinăul a ratat titlu de Capitală Europeană a Tineretului pentru anul 2020. Câștigător a devenit orașul Amiens din Franța. Anterior Capitala a fost selectată alături de alte patru orașe pentru a obține merituosul titlu.

Mai multe detalii urmăriți pe pagina de Facebook.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente