(video) Încălcări grave a normelor sanitare. Peste 1000 kg de mezeluri au fost ridicate de polițiști

666

Ofițerii Direcției Investigare Fraude Economice a Inspectoratului Național de Investigații de comun cu angajații Agenției naționale pentru siguranța alimentelor, au efectuat la 6 februarie 2018, un control inopinat la o întreprindere a unui agent economic din raionul Ialoveni, specializat în producerea mezelurilor și afumăturilor.

Drept rezultat, oamenii legii au depistat încălcări grave, privind regulile și normele sanitare, mezelurile erau comercializate în lipsa actelor de proveniență, în secția de producere și secțiile auxiliare lipsește parțial sistemul de ventilare, divergență între marfa transportată și datele indicate în factura de expediție, fapt ce denotă că marfa era transportată și ulterior comercializată cu încasarea mijloacelor bănești în numerar. De asemenea, au fost depistate mezeluri în  lipsa marcajului și datei fabricării.

Astfel, polițiștii au ridicat 1205 kg de mezeluri, până la obținerea investigațiilor de laborator.

În privința factorilor de decizie au fost întocmite procese verbale cu privire la contravenție. Conform legislației în vigoare persoanele culpabile se sancţionează cu amendă de la 450 la 1200 de lei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente