16:08:00 28.03.2024
Stiri

VIDEO // Premierul Viorica Dăncilă vine la Chișinău. Meleșcanu: „4 proiecte majore cu R. Moldova”

Știri 08.02.2018 15:20 Vizualizări1798 Autor: Ziarul National


Premierul României, Viorica Dăncilă, va întreprinde o vizită oficială la Chișinău luna aceasta. Despre aceasta a anunțat Ministrul Afacerilor Externe de la București, Teodor Meleșcanu, într-un interviu pentru dcnews.ro.

„Dialogul cu R. Moldova reprezintă o prioritate în politica noastră externă și pentru noi și dialogul cu organismele de la Chișinău este unul dintre instrumentele principale de sprijin pentru Moldova. (...) Proiectele sunt mai înghesuite. În prima parte a anului va trebui să rezolvăm practic tot ce ne-am propus, întrucât, în partea a doua a anului vor avea loc alegerile în Republica Moldova și va fi mai dificil să faci dezbateri, proiecte pe termen lung, toată lumea va fi concentrată pe problema alegerilor", a declarat Teodor Meleșcanu.

Potrivit ministrului, vizita premierului Viorica Dăncilă la Chișinău reprezintă capul de afiș în agenda politicii externe a României, în relația cu R. Moldova. „Din acest punct de vedere, avem câteva proiecte pe care le-am stabilit deja. În primul rând, o vizită a primului ministru, a doamnei Dăncilă la Chișinău, care va avea loc luna aceasta. Este prima vizită bilaterală pe care o va face la Chișinău. Cred că este un semnal foarte clar în legătură cu prioritatea pe care o acordăm relației cu R. Moldova.

Această vizită va fi și o ocazie de a marca, într-un anumit fel, relațiile foarte bune dintre România și R. Moldova. După toate probabilitățile, se va semna un contract de către compania română „Trans-Gaz”, pentru construirea unui gazuduct și distribuirea de gaze. Se va face ianugurarea oficială a unui obiectiv cultural deosebit, Sala cu Orgă, care a fost în totalitate refăcută cu fonduri nerambursabile din partea României. Se va vizita și una dintre numeroasele grădinițe care a fost, de asemenea, reabilitată cu sprijinul Guvernului Român. În același timp, vom semna un protocol de colaborare culturală între România și R. Moldova. Nu este doar o relație politică sau economică cu Moldova, este și o relație umană, culturală, ceea ce pentru noi reprezintă un punct foarte important", a dezvăluit Teodor Meleșcanu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md