/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Premierul României, Viorica Dăncilă, va veni la Chișinău în luna februarie

missing
08 februarie 2018, ora 14:21

Vizita primului ministru Viorica Dăncilă la Chișinău reprezintă capul de afiș în agenda politicii externe a României, în relația cu Republica Moldova. Teodor Meleșcanu a declarat că vizita Vioricăi Dăncilă în Republica Moldova va avea loc luna aceasta.

În primul rând, o vizită a primului ministru, a doamnei Dăncilă la Chișinău, care va avea loc luna aceasta, după întâlnirea de la Bruxelles, unde doamna prim-ministru se va vedea cu oficialitățile de la Uniunea Europeană. Este prima vizită bilaterală pe care o va face la Chișinău. Cred că este un semnal foarte clar în legătură cu prioritatea pe care o acordăm relației cu Republica Moldova”, a precizat Meleșcanu.

Ministrul de Externe a României a mai dezvăluit că această vizită va fi una „de luare a unui contact cu primul ministru, dar va fi și o ocazie de a marca într-un anumit fel relațiile foarte bune dintre România și Republica Moldova. După toate probabilitățile, se va semna un contract de către compania română Trans Gaz, pentru construirea unui gazuduct și distribuirea de gaze în partea vestică a Republicii Moldova, de la Iași – Ungheni, până la Chișinău. Se va face inaugurarea oficială a unui obiectiv cultural deosebit, Sala cu Orgă, așa cum se numește la Chișinău, care a fost în totalitate refăcut cu fonduri nerambursabile din partea României. Se va vizita și una dintre numeroasele grădinițe care a fost de asemenea reabilitată cu sprijinul Guvernului Român”, a mai adăugat ministrul de Externe de la București.

Acesta a mai precizat că se va semna un protocol de colaborare culturală între România și Repubica Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram