Deficitul bugetar al Rusiei a atins un nivel record

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Deficitul bugetar al Federației Ruse a ajuns la un nivel record, în prima jumătate a anului curent. Mai exact, acesta a ajuns la aproape 900 de miliarde de ruble (15,7 miliarde de dolari) sau 2,6% din PIB, anunță adjunctul ministrului de finanțe din Rusia, Tatiana Nesterenko.

„Deficitul pentru cele șase luni ale acestui an a ajuns la aproape un trilion de ruble sau 2,6% din Produsul Intern Brut”, a spus Nesterenko, potrivit TASS.

Adjunctul ministrului de finanțe anticipează că deficitul bugetar va ajunge la 3% în 2015 din cauza căderii prețului petrolului și a cursului rublei.

De la începutul anului curent, venitul trezoreriei ruse a scăzut cu 7% față de aceeași perioadă a anului trecut, totalizând 6,6 trilioane de ruble.

În 2014, deficitul bugetar al Rusiei a atins 327.963 miliarde de ruble sau 0,5% din PIB, iar în proiectul iniţial de buget pe 2015, adoptat în noiembrie anul trecut, autorităţile estimau creşterea acestui indicator la 0,6% din PIB. Însă, cifra este revizuită acum, din cauza înrăutăţirii climatului economic.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...