15:20:08 29.03.2024
Stiri

Guvernul promite MĂSURI pentru facilitarea exporturilor moldovenești pe piața UE

Economie 08.07.2015 16:19 Vizualizări993 Autor: Ziarul National
Guvernul promite MĂSURI pentru facilitarea exporturilor moldovenești pe piața UE gov.md


Recunoașterea unilaterală a certificatelor și standardelor Uniunii Europene, simplificarea procesului de omologare și certificare, realizarea modificărilor necesare pentru implementarea procedurilor simplificate de vămuire, reducerea procedurilor, a numărului documentelor și a timpului necesar pentru obținerea actelor permisive pentru export, asigurarea transpunerii catalogului european de semințe și fertilizanți în legislaţia naţională sunt măsurile pe care Consiliul economic al prim-ministrului le va propune spre aprobare Guvernului.

Implementarea acestora ar urma să impulsioneze exporturile moldovenești pe piața UE.

Premierul interimar Natalia Gherman a prezidat, astăzi, şedinţa Consiliului economic al prim-ministrului, în cadrul căreia s-a discutat despre factorii ce influenţează punerea în aplicare a Acordului de Asociere RM-UE, în special a componentei privind instituirea Zonei de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător (DCFTA).

Natalia Gherman a menţionat că, la un an de la semnarea şi ratificarea Acordului de Asociere, este necesar de a identifica măsurile necesare pentru o mai bună valorificare a oportunităţilor oferite de partenerii europeni şi înlăturarea barierelor din calea accesului mărfurilor moldoveneşti pe piaţa UE, se arată într-un comunicat de presă al Consiliului.

„Ţinând cont de evoluţiile din regiune, necesitatea de dezvoltare a competitivităţii produselor noastre şi asigurarea unei promovări mai bune a acestora pe piaţa europeană, mizez pe soluţiile din partea agenţilor economici şi mediului de afaceri”, a spus premierul interimar.

Natalia Gherman a cerut să fie luate măsurile necesare, în regim prioritar, astfel încât potențialul pieței UE să fie valorificat la maximum de către mediul de afaceri din Republica Moldova, cu accent sporit pe întreprinderile mici și mijlocii.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md