13:24:49 28.03.2024
Stiri

Un ziar din Rusia se întreabă: De ce Biserica Ortodoxă Rusă le dă copiilor arme de foc?

Știri 07.02.2018 20:30 Vizualizări1698 Autor: Ziarul National
Un ziar din Rusia se întreabă: De ce Biserica Ortodoxă Rusă le dă copiilor arme de foc? Pagina de Rusia


Cluburile militaro-patriotice ortodoxe, infiintate de diverse eparhii ale Bisericii Ortodoxe Ruse cumpără arme de foc și de airsoft. Preoții sunt convinsi că în acest fel adolescenții vor fi mai interesați de cultura rusă și ortodoxă. Aceste intenții arată puțin ciudat pe fondul violentei crescute în randul adolescentilor, observata in ultima vreme in scolile din Rusia. Pentru ce Biserica Ortodoxa Rusa pregătește propria armata, a încercat sa afle publicatia „Nezavisimaya Gazeta” (NG).

„Nu este vorba despre un caz izolat. Eparhiile regiunilor Tula, Kurgan, Moscova organizeaza timpul liber al copiilor și adolescenților în spirit militarist”, scrie publicatia.

Clerul cred că o astfel de educație va permite copiilor să „lupte împotriva culturii Occidentului“ si „să mențină un stil de viață sănătos“, a declarat șeful clubului „Peresvet“ (din regiunea Kurgan) diaconul Daniel Perminov, fost parașutist, scrie Pagina de Rusia.

Potrivit NG, „Peresvet” organizeaza cursuri de pregatire militara în incinta catedralei din orașul Kurgan. Acolo, copiii sunt învățați abilități tactice si antrenati in sedinte de trageri cu arme. Clubul detine 7 arme replici tip airsoft, un cort, măști de gaz. Clubul este vizitat de peste 30 de copii cu vârsta cuprinsă între 9 și 17 ani. Șefii „Peresvet“ au facut recent o cerere pentru arme non-letale (modificate) AK-74 și pistoale Glock, precum și cuțite de antrenament „Finka“.

Dar, la o alta eparhie din Rusia, în regiunea Tula, copii sunt invatati sa traga cu arme reale, a aflat NG. Astfel, adolescentii care merg la școala duminicala de pe langa Biserica Sfânta Treime din Supony, au postat poze de la exercitii militare in care folosesc arme de foc cu munitie reala. În multe imagini se vede ca se incalca normele elementare de siguranta: de exemplu, țeava armei este indreptata spre grupul de copii adunați în jurul unei mese.

Trageri reale cu arme de foc au fost organizate și la baza clubului militar-patriotic din Moscova.

Aparent – nimic grav, dar această atenție pentru arme de foc pare foarte ciudata, pe fondul episoadelor de violență scolaradin Rusia. În plus, o organizație religioasă care le dă arme copiilor ridică întotdeauna suspiciuni.

NG mai observa ca conținutul ideologic al acestor cluburi pentru copii este variat: unele sunt concentrate pe evenimente și personalități ale celui de-al Doilea Război Mondial, alții simpatizeaza cu mișcarea albgardista (inamicii armatei rosii in timpul razboiului civil). Această eterogenitate poate duce la consecințe imprevizibile în cazul în care adolescentii care au beneficiat de formare militară, aplică abilitățile obtinute în scopuri ilegale.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md