Guvernul alocă Consiliului Municipal Chişinău 15 milioane de lei, din fondul de rezervă

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ministerul Finanțelor va transfera, din fondul de rezervă al Guvernului, către Consiliul municipal Chișinău, peste 15 milioane de lei pentru executarea titlurilor executorii legate de recuperarea valorii averii confiscate moștenitorilor persoanelor supuse represiunilor politice. Proiectul de hotărâre este supus dezbaterilor publice și urmează să fie aprobat de executiv, transmite IPN.

Pentru achitarea de compensații în baza deciziilor comisiilor speciale prezentate de autoritățile administrației publice locale în bugetul de stat pentru anul 2018 au fost aprobate mijloace financiare în sumă de 7,5 milioane de lei. Dat fiind faptul că se atestă insuficiența mijloacelor financiare la activitatea respectivă, se propune achitarea titlului executoriu din fondul de rezervă al Guvernului, cu suplinirea ulterioară a acestuia la etapa de modificare a Legii bugetului de stat pentru anul 2018.

În Legea bugetului de stat pentru anul 2018, în fondul de rezervă a Guvernului sunt aprobate mijloace financiare în volum de 50 de milioane de lei.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...