Viceprimarul de Bălți, Leonit Babii, și-a prezentat demisia

Viceprimarul municipiului Bălți, Leonid Babii, și-a prezentat luni demisia. Potrivit BTV, motivul oficial invocat de Babii, care exercita și funcția de primar interimar al orașului, este starea de sănătate precară.

Leonid Babii a fost numit primar interimar în data de 3 ianuarie de către Consiliul municipal Bălți, după ce Igor Şeremet şi-a dat demisia din această funcție. Şeremet a invocat presiuni din partea lui Renato Usatîi, care de mai bine de un an gestionează orașul prin Skype, din Rusia. Demisia a survenit după scandalul deșeurilor, care practic a paralizat orașul, la sfârșitul anului trecut.

Anterior, tot din cauza crizei deșeurilor, conducerea întreprinderii Reparaţie şi Construcţie Drumuri din Bălţi și-a dat demisia in corpore. Atunci, șeful instituţiei, Serghei Pcela, a precizat că nu mai rezistă presiunilor din partea primarului fugar Renato Usatîi.

Iar în prima zi a acestui an, șefii a două întreprinderi locale au anunţat că pleacă și ei din funcţii. Este vorba de Larisa Bragari şi Stepan Munteanu, care au semnat o declaraţie comună în care susțineau că nu vor mai participa la conferințe prin Skype cu primarul fugar Renato Usatîi și nu vor mai executa niciun ordin care vine de peste hotare.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.