Un bărbat depistat cum înainta spre ieșirea din R. Moldova. Ce au constatat polițiștii de frontieră

Un cetățean moldovean și-a încercat norocul la frontieră, încercând să ajungă ilegal în Ucraina prin ocolirea punctului de trecere Palanca. Bărbatul de 52 de ani a fost depistat în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Tudora-1, la doar 300 metri de linia de frontieră.

Astfel, la sfârșitul săptămânii trecute, pe direcția Palanca-Udobnoe a fost observată, cu ajutorul dispozitivului de termoviziune, o persoană cum înaintează grăbit spre ieșirea din R. Moldova. Imediat, patrula SPF Tudora-1 a purces la reținerea persoanei în flagrant.

La fața locului a fost prins un bărbat fără documente și care nu își putea justifica prezența în zonă. Pentru clarificarea situației, persoana a fost condusă la sediul Sectorului, unde s-a aflat că este cetățean al R. Moldova, locuitor al satului Hăsnășenii Mari, r-nul Drochia.

În cadrul audierilor, moldoveanul și-a recunoscut fapta – tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, însă și-a justificat gestul prin faptul că își pierduse actele de identitate și are pe numele său interdicție de intrare în Ucraina, pentru trei ani.

Din cercetările primare s-au confirmat spusele bărbatului, timp de șase luni acesta și-a ispășit pedeapsa pentru unele ilegalități comise pe teritoriul Ucrainei. La fel, s-a constatat că acesta, cu câteva ore înainte de a fi prins, a fost deferit autorităților naționale. Procedura primire-predare a avut loc la frontiera din nordul R. Moldova.

Pe cazul dat, polițiștii de frontieră au întocmit proces verbal. În prezent, bărbatul este reținut la Inspectoratul de Poliție Ștefan Vodă.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.