/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Socialiștii pregătesc o contraripostă localităților care au semnat declarația de Unire cu România

06 februarie 2018, ora 19:25

Corneliu Pîntea, vicepreședinte PUN: „Nu știu dacă ne vom opri la aceste 12 localități. Vreau să vă spun că nu este o campanie dirijată. Este vorba despre dorința și dispoziția oamenilor. Dacă vreți, este strigătul sufletului, este chemarea străbunilor care spun că în sfârșit trebuie să domine adevărul istoric.”

În replică, deputatul PSRM Bogdan Țîrdea a spus că socialiștii deja pregătesc un răspuns. „Toți aleșii locali care au semnat această declarație au încălcat Codul Penal și pot fi acuzați de trădare de Patrie. deputatul Grigore Novac deja s-a adresat la SIS și Procuraturii Generale pentru a da aprecierea juridică la tot ce se întâmplă.”

Țîrdea a mai declarat că, de mâine mai multe localități ar putea începe să semneze declarația de protejare a suveranității Republicii Moldova.

Pe de alta parte, expertul din platou, Vladislav Culminschi consideră că disputele la tema aderării la UE sau unirea cu Românie, le convine celor din PDM și PSRM. „Eu chiar acum am venit din Tiraspol și încă o dată m-am mirat de calitatea drumurilor, care sunt distruse în totalitate. Noi vom vorbi încă mult timp despre Unire, dar țara degradează.

Culminschi a mai spus că, Unirea este o tema comodă pentru 2 partid, PDM și PSRM. „Ca să câștigi următoarele alegeri discutând la alte subiecte decât unirea sau UE este imposibil. Din acest motiv ei au aruncat în societate tema Unirii, prin urmare, după aceste subiecte de fapt se ascund adevăratele probleme ale societăți. În rezultat, oamenii vor fi puși cap în cap, și vor avea de ales fie pentru una fie pentru alta.”

Pe de altă parte, Corneliu Pîntea a recunoscut că într-o oarecare măsură a fost încălcată Constituția, însă consideră el că aceasta nu este cea mai gravă infracțiune. „Iar al doilea coleg spune că acțiunile acestor oameni sunt neconstituționale. Undeva poate și are dreptate și chiar am să fiu de acord cu el, fiindcă nu este de atribuția autorităților locale să se ocupe de politica externă. De asta trebuie să se ocupe Guvernul, Parlamentul. Dar în același timp, declarațiile acestor autorități reprezintă cele mai minore ilegalități care se produc la noi în Țară.”

Varianta integrală a emisiunii poate fi vizionată mai sus.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram