00:02:09 20.04.2024
Stiri

Sumă fabuloasă pe care a transferat-o Gigi Becali în conturile călugărilor români de la Muntele Athos! Funcționării greci din bancă s-au SPERIAT când au văzut câți bani intră!

Știri 05.02.2018 18:30 Vizualizări2041 Autor: Ziarul National
Sumă fabuloasă pe care a transferat-o Gigi Becali în conturile călugărilor români de la Muntele Athos! Funcționării greci din bancă s-au SPERIAT când au văzut câți bani intră! Sursa: stirilekanald.ro


Fire credincioasă, Becali a făcut de-a lungul timpului mai multe donații către lăcașurile de cult din România. El nu i-a uitat nici pe călugării români de pe Muntele Athos, Becali făcând mai multe călătorii în Grecia. El a vizitat schiturile acestora și a ajutat cu bani, în special Prodomu și Laccu, unde viețuiesc cei mai mulți călugări veniți din Țară. Unul dintre ei, părintele Pimen Lacuschitiotul, de la Laccu, a dezvăluit cum a fost ajutat de Becali, care i-a dat bani să ridice un nou schit.

„Aveam un prieten grec care mă tot sună și mă întreba cum mai merge treabă. Eu îi răspundeam că lucrul merge, problema era cu plata lui: aveam datorii deja de 10.000, 20.000, apoi 30.000 de euro. „O să te omoare argații, că n-o să ai de unde le da banii!”, mă „încuraja” el.

„Eu fac tot ce e omenește posibil că să-i plătesc! De restul se ocupă Maica Domnului și am nădejde că ea nu mă va lăsa nici de data asta!”. Și nu m-a lăsat. În ziua în care mă hotărâsem să nu mai fac datorii peste cele treizeci de mii de euro, a oprit la chilie un Land Rover închiriat”, a dezvăluit călugărul pentru sfantulmunteathos.wordpress.com.

„Au coborât cinci oameni din mașină și vine unul dintre ei pană la mine. „Doamne ajută, părinte!”. „Dumnezeu să vă binecuvânteze!”. „Merge treaba, părinte?”. „Merge”, zic. „Bani aveți?”. „Nu”. „Datorii?”. „30.000 de euro”. „Ionuț, adu sacoșa aia cu bani încoace. Ia, părinte, 30.000 de aicea și să fii sănătos!”.

S-a-ntors și-a plecat. După ce m-am dezmeticit un pic am fugit repede la mașină și l-am tras de mânecă pe unul dintre oameni: „Da’ cine-i creștinul ăsta așa de milostiv, că să-l pomenesc și eu la slujbe?”. „Cum, nu-l știi, părinte? E Gigi. Gigi Becali. Chiar n-ai auzit de el?”. „N-am auzit în viață mea de dansul”, i-am mai răspuns eu încă mirat de așa întâmplare minunată", a mărturisit părintele Pimen.

„Vă dați seama? Omul ăsta mi-a dat treizeci de mii de euro fără să mă întrebe măcar cum mă cheamă, fără să știe nimic despre mine! Pur și simplu mi-a pus banii în mână, s-a întors și a plecat! Și așa a făcut pe la toate chiliile românilor: le-a plătit tuturor datoriile.În schit la noi a lăsat vreo două milioane de euro și, în plus, douăzeci de TIR-uri de cherestea!”, a mai spus părintele Pimen.

La observația reporterului, care i-a spus că a auzit că Becali a donat peste cinci milioane de euro călugărilor români de la Athos, părintele Pimen a adăugat: „A dat cu siguranță! Dar i-a mai ajutat și pe prodromiți cu niște sume importante. Păi și atunci când era închis, a trimis Prodromului 500.000 de euro! La început a adus el banii în Athos dar mai pe urmă, le trimitea chilioților euro în conturi, prin bancă și funcționarii greci s-au speriat când au văzut ce sume veneau! Verificau să nu fie erori în sistem!

Să aibă parte de mântuire, că ne-a ajutat mult. Și Dumnezeu îl ajută pe el! Construiește acum un spital, am înțeles. A ridicat case, biserici, mănăstiri. Se luptă să facă ceva pentru aproapele lui. În felul lui, el este un luptător. Poate că unii vor spune că „are de unde”. Dar sunt atâția alții care „au de unde” și nu se ostenesc cu nimic pentru aproapele lor. Și-apoi, „cui i s-a dat mult, mult o să i se și ceară”. Mie dacă mi s-a dat mai puțin, mai puțin o să mi se ceară."

Sursa: stirilekanald.ro


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md