/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Radu vrea să scape de Moldovanu. L-a prins la chef, la spital, și-i cere să-și dea demisia

missing
05 februarie 2018, ora 18:03

După ce miercurea trecută, șeful Direcției Sănătate, Mihai Moldovanu, a fost surprins la masă cu directorul Spitalului Nr.1., Iurie Dondiuc, cu consilierul PL în CMC, Ion Cebanu, dar și cu alți angajați în bucătăria de lângă biroul directorului Dondiuc, Silvia Radu l-a luat astăzi la rost pe Moldovanu, cerându-i demisia.

Eu cred că ar fi un gest de bărbăție și onoare ca să-mi fie prezentată demisia astăzi. Dvs, o să vorbiți, eu o să vă dau cuvântul aveți multe de vorbit domnule Moldovanu. Menținerea ordinii publice…”, a spus Silvia Radu, primar interimar de Chișinău.

Acesta însă, spune că nu va demisiona.

Nu, am răspuns. În opinia mea eu îmi îndeplinesc atribuțiile și rezultatele mele puteți să le vedeți pe parcursul anilor de când activez”, a declarat Mihai Moldovanu, șef Direcția Sănătate.

Radu îl acuză pe Moldovanu de nereguli, inclusiv de organizarea ospețelor prin spitale.

Este absolut anormal ca să fie rațe sau nu știu ce. Eu n-am văzut așa chefuri în viața mea”, a menționat Radu.

Era un platou cu plăcinte, unul cu legume, altul cu fructe și ceai. Ei au dreptul să bea un ceai? a afirma Moldovanu – Acela nu era ceai! Ceai cu grade! E care ceai cu alcool?”, a replicat Radu.

Masa a fost pregătită din banii mei personali. În continuare, noi cei de la… am, am am. Noi trebuie și noi să ne alimentăm”, a declarat Iurie Dondiuc, directorul spitalului municipal Nr.1.

Primărița îl mai acuză pe șeful de la Sănătate că ar fi irosit banii publici procurând un ascensor de un milion de lei.

Trebuie să investim în lifturi atunci când am terminat de făcut condiții. Fiindcă copilul stă în lift o minută, comparativ cu patru săptămâni cu care el stă în spital”, spune Silvia Radu, primar interimar de Chișinău.

Ascensorul este un dispozitiv de care depinde viața pacientului”, explică Iurie Dondiuc, directorul spitalului municipal Nr.1.

Directorii de spital pot să lucreze și în condiții fără reparații”, susține Silvia Radu.

Am ocupat biroul care a fost renovat de directorul anterior cu 8 ani în urmă”, a replicat Dondiuc, directorul spitalului municipal Nr.1.

Vineri, Silvia Radu a anunțat că a pornit o anchetă financiară la Direcția sănătate condusă de liberalul Mihai Moldovanu. Acesta a fost numit în funcția de șef al Direcției în 2013. „Ziarul de Gardă” scria anterior că Mihai Moldovanu este proprietarul unei case de milioane cu două nivele şi mansardă în sectorul Botanica. Pe numele soţilor Moldovanu mai sunt înscrise două apartamente pe strada Trandafirilor. Familia Moldovanu mai deţine două firme specializate în creşterea păsărilor şi animalelor, dar gestionează şi o companie de detectivi particulari.

Reporter: Parascovia Spic;
Imagini: Tudor Bigu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram