/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Proteste masive în Grecia. Cer Guvernului să nu accepte folosirea numelui de Macedonia de către FYROM

missing
05 februarie 2018, ora 18:40

Manifestanţii au venit la protestul de la Atena din toate colțurile Greciei, cu autobuze închiriate special de către preoți şi primari, cu mașinile personale sau cu transportul interurban. Macedonenii susțin că locuiesc în vechiul regat al Macedoniei și că îi leagă legăturile culturale cu acesta.

„Grecia este una. Ceea ce înseamnă că „Macedonia” este Grecia”.

„Macedonia este Grecia. Nimeni nu îi poate lua numele. Nimeni nu îl poate utiliza.

Disputa a început după ce țara mică din Balcani, de zeci de ani o parte din fosta Iugoslavie, și-a câștigat independența în 1991 și a vrut să se numească Macedonia. Grecia s-a opus însă folosirii numelui, argumentând că ar putea implica revendicări teritoriale asupra regiunii din nordul Greciei cu același nume. Macedonia respinge însă această temere.

Sute de mii de persoane au manifestat duminică la Atena pentru a cere guvernului elen să nu accepte folosirea termenului de “Macedonia” în nicio posibilă înţelegere cu Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei (FYROM), informează EFE.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram