(doc) Încă o localitate din Călărași a votat Unirea cu România. Este deja a 11-a la număr

unire (3)

Încă o localitate a semnat Declarația de Unire cu România. Este vorba despre satul Nișcani din raionul Călărași. Această localitate este a 11-a la număr din Republica Moldova care face acest gest.

„Încă o localitate a semnat declarația de Unire cu România. Comuna Nișcani, raionul Călărași, este a unsprezecea localitate din Republica Moldova și a doua din raionul Călărași, care a decis să revină acasă. Declarația a fost votată unanim de 11 consilieri și semnată de 13 persoane, inclusiv de primarul localității Petru Șorici. ReUnirea este inevitabilă!”, a postat Ion Leașcenco, președintele Blocului Unității Naționale pe pagina sa de Facebook.

27459193_10213180009887805_3582418685396970984_n

Reamintim că, în ultima perioadă tot mai multe din Republica Moldova au decis să semneze declarația de Unire cu România. Este vorba de localitățile Opaci din raionul Căușeni; Gotești din Cantemir; Parcova din Edineț; Feștelița din Ștefan-Vodă; Bardar, Văsieni, Puhoi, Ulmu și Ruseștii Noi din Ialoveni, Săseni din Călărași.

Menționăm că președintele țării, Igor Dodon, a spus că va convoca „de urgență” Consiliul Suprem de Securitate pentru „a se lua atitudine cu privire la acțiunile îndreptate împotriva suveranității statului”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente