(video) Gimnasta de origine basarabeană, Tatiana Guțu, a fost dată în judecată de către fostul coleg. Anterior, aceasta l-a acuzat de viol

gutu
Foto: "Утро"

Gimnastul belarus, de șase ori campion olimpic Vitaly Scherbo a dat-o în judecată pe fosta sa colegă, gimnasta de origine basarabeană, Tatiana Guțu. În 0ctombrie 2017, aceasta s-a alăturat campaniei #metoo, mărturisind pe Facebook că a fost violată de către acesta.

Vitaly Scherbo a vorbit despre proces în cadrul filmului „Neînvins. Vitaliy Scherbo”, difuzat pe 1 februarie de postul TV „Belarus’ 1”.

Conform sursei Interfax, Scherbo nu a dezvăluit mai multe detalii privind acuzațiile aduse lui, însă a declarat că prima audiere va avea loc în februarie.

„După încheierea procesului, dacă cineva va dori să afle mai multe detalii despre minciunile zise de ea, declarațiile contradictorii, toate cele enunțate de către această persoană neadecvată, voi fi la dispoziția dvs.”, a punctat gimnastul, evitând orice alte comentarii.

În octombrie 2017, Tatiana Guțu a mărturisit pe pagina sa de Facebook că în urmă cu 27 de ani a fost violată de către Vitaly Scherbo, numindu-l „monstrul care m-a ținut în închisoarea fricii de-a lungul a mulți ani”.

De asemenea, Guțu susține că despre cele întâmplate știau mulți membri din echipă, cum ar fi Tatiana Toporova și Rustam Sharipov, însă au ales să tacă și să nu-i ia apărarea.

Tatiana Guțu s-a născut într-o familie ucraineană de origine basarabeană la 5 septembrie, 1976. Guțu a început să practice gimnastica la vârsta de șase ani. Ea a devenit membră a echipei olimpice naționale a Uniunii Sovietice în 1988.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente