Chiril Moțpan „Demnitatea şi adevărul sunt însă cel mai bun răspuns în faţa slugărniciei şi mârşăviei”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Discuţiile despre geopolitică sunt o sperietoare la care recurg, de obicei, anume cei care nu au nicio altă speranţă de a se menţine la putere, iar prezentându-l pe președintele Igor Dodon drept „omul Moscovei”, oligarhul Vladimir Plahotniuc îşi dă aere de mare pro-european şi apărător al cursului de integrare, apreciază secretarul general al Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Chiril Moțpan.

Întrebat într-un interviu pentru Tribuna, dacă factorul geopolitic va influența următoarele alegeri, Moțpan a declarat că „tancurile ruseşti” sau „Europa homosexuală” sunt calul de bătaie pe care adepţii lui Plahotniuc şi Dodon îl folosesc pentru a speria tabăra adversă.

„Discuţiile despre geopolitică sunt o sperietoare la care recurg, de obicei, anume cei care nu au nicio altă speranţă de a se menţine la putere. „Tancurile ruseşti” sau „Europa homosexuală” sunt calul de bătaie pe care adepţii lui Plahotniuc şi Dodon îl folosesc pentru a speria tabăra adversă. Prezentându-l pe Dodon drept „omul Moscovei”, Plahotniuc îşi dă aere de mare pro-european şi apărător al cursului de integrare. Dodon îi face jocul, prezentând electoratului pro-rus o imagine falsă: uitaţi-vă câte eforturi fac eu ca să restabilesc relaţia cu Rusia şi cum sunt sabotat de aceşti pro-europeni. Dar cert e că ambii sunt nişte penali, care trebuie detronaţi şi deferiţi unei justiţii reformate, independente”, a declarat Moțpan.

În context, acesta a spus că principalul oponent al Platformei DA şi PAS, care au anunțat un bloc electoral pentru viitoarele alegeri parlamentare, va fi puterea oligarhică.

„Principalul nostru adversar va fi, bineînţeles, puterea oligarhică. Cei care, căutându-şi doar avantajul propriu, distrug ţara din interior şi alungă cetăţenii de acasă. Cei care nu ezită să recurgă la orice mârşăvie pentru a-şi asigura locul la troacă. Cei care îşi schimbă de pe o zi pe alta culoarea politică, făcând declaraţii pline de patos în faţa camerelor de luat vederi”, a spus secretarul general al PPDA.

Al doilea adversar, în opinia acestuia, nu mai puţin periculos, este Partidul Socialiştilor, în prezent un „apendice al acestui regim, care, învăţând, probabil, de la nişte experţi internaţionali în manipulare – există asemenea organizaţii oculte –, toarnă minciuni şi calomnii fără cea mai mică ezitare, apăsând pe locurile sensibile ale electoratului lor”.

„Demnitatea şi adevărul sunt însă cel mai bun răspuns în faţa slugărniciei şi mârşăviei. Şi sunt sigur că oamenii de bine se vor regăsi în mesajul şi buna noastră credinţă”, a conchis Chiril Moțpan.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...