10:19:32 25.04.2024
Stiri

FOTO, PROTEST // Locuitorii din Puhoi spun că s-au săturat de „MINCIUNILE” secretarului de stat, Bucătaru, și au înaintat un ultimatum autorităților

Social 04.02.2018 14:20 Vizualizări2898 Autor: Ziarul National
FOTO, PROTEST // Locuitorii din Puhoi spun că s-au săturat de „MINCIUNILE” secretarului de stat, Bucătaru, și au înaintat un ultimatum autorităților


Locuitorii satului Puhoi din raionul Ialoveni se consideră mințiți de secretarul de stat în Ministerul Economiei și Infrastructurii, Sergiu Bucătaru, care a anunțat că a instituit 12 curse Puhoi-Chișinău, după ce aceștia au protestat recent în fața Guvernului. Astăzi, peste 1 000 de locuitori ai satului au organizat un protest în localitatea lor și au înaintat un ultimatum autorităților.

„Astăzi, peste 1 000 de locuitori ai satului Puhoi au ieșit în stradă. Oamenii, prin vot unanim, au decis că nu mai au încredere în „soluția” propusă de autorități și au decis ca la data de 8 februarie să protesteze în fața Guvernului și Parlamentului”, a anunțat primarul localității, Petru Frunze.

Potrivit acestuia, Sergiu Bucătaru ar fi mințit locuitorii din Puhoi, precum și pe ministrul Chiril Gaburici, dar și pe premierul Pavel Filip. „Este demonstrat că minciuna dlui Bucătaru este pe față. Acești oameni nu au ieșit în stradă să înghețe fără motiv. Deci, nu mai trebuie de prostit societatea că problema este artificială”, a adăugat Frunze.

Acesta a mai spus că oamenii nu au niciun interes să creeze tensiuni și că nu țin neapărat să protesteze la Guvern și Parlament, ci vor doar să le fie soluționată problema. „Totuși, sper că până la 8 februarie vor fi prezentate soluțiile. Legislația prevede ca anumite curse de pasageri se deschid până la 15 februarie, iar acest fapt i-a determinat pe oameni să ceară urgentarea procesului. Oamenii au dreptul să circule în condiții decente”, a conchis primarul de Puhoi.

Problema transportului public de la Puhoi este veche de 10 ani și puhoienii, care au protestat și au blocat drumul din sat anterior, cred că vinovat de situația respectivă s-ar face secretarul de stat de la Ministerul Economiei și Infrastructurii, Sergiu Bucătaru. Locuitorii satului spun că cele 12 curse Puhoi-Chișinău sunt efectuate de „același grup de interese”, cu aceleași mijloace de transport și cu prețul de 15 lei pentru o călătorie, exact ca până acum.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md