Actualitate

Iranul acuză SUA că ameninţă Rusia cu noi arme atomice

"Americanii ameninţă fără ruşine Rusia cu o nouă armă atomică", a declarat preşedintele Hassan Rouhani, sub conducerea căruia Iranul a semnat un acord cu marile puteri, inclusiv SUA, prin care Teheranul s-a angajat să-şi limiteze activităţile atomice în schimbul relaxării sancţiunilor internaţionale.

"Aceiaşi oameni care aparent erau de părere că folosirea armelor de distrugere în masă este o crimă împotriva umanităţii (…) vorbesc despre noi arme pentru a ameninţa sau folosi împotriva rivalilor", a adăugat liderul de la Teheran.

La rândul său Mohammad Javad Zarif, ministrul iranian de Externe, a avertizat anterior că politica nucleară a SUA riscă să "aducă omenirea mai aproape de anihilare".

În contextul ameninţărilor reprezentate de Rusia, Pentagonul va face investiţii de miliarde de dolari pentru modernizarea arsenalului atomic, argumentând că sunt necesare capabilităţi de disuasiune.

În raportul Pentagonului se afirmă că Rusia trebuie să fie convinsă că va avea de suportat "costuri inacceptabile" dacă ar ameninţa chiar şi cu un atac nuclear limitat în Europa.

Sursa: Mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *