(FOTO) Cum s-ar vedea cerul dacă planetele ar fi la fel de aproape ca Luna

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Pe 31 ianuarie 2018 a avut loc o combinaţie de eclipsă totală de lună, de lună albastră şi o super-lună. Evenimentul a atras atenția oamenilor, imaginația lor fiind aprinsă de evenimentul astronomic rar, asta și pentru că satelitul natural al Terrei s-a văzut cu 14% mai mare. Însă pasionații de astronomie și-au pus imaginația la lucru în trecut și au găsit o modalitate inedită de a arăta cât de mari sunt planetele din sistemul nostru solar.

Unele dintre cele mai dificile întrebări în astronomie sunt: cât de mari sunt corpurile cerești, cât de departe sunt și când s-au format. Cum pot oamenii să înțeleagă că o planetă este de 1.300 de ori mai mari decât Pământul? Sau că se află la 144 de milioane de kilometri de sistemul nostru solar?

Artistul Ron Miller a creat o serie de imagini care ilustrează perfect aceste întrebări și îi ajută pe oamenii de rând să înțeleagă cât de mari sunt planetele din sistemul nostru solar și cum s-ar vedea dacă ar fi la circa 384.000 de kilometri de Pământ, distanță la care se află Luna.

Mercur:

Venus:

Marte:

Jupiter:

Saturn:

Uranus:

Neptun:

Artistul a ales să ilustreze în fundal cu Valea Morții din California. El consideră că spațiul îi inspiră pe oameni și, în fiecare din situațiile ipotetice de mai sus, am fi diferiți. „Cu toții ne-am simți mai umili cu prezența lui Jupiter asupra noastră”, a spus Ron Miller.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...