/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/FOTO/ Atac rasist cu împușcături în Italia. Mai mulți migranți au fost răniți

missing
03 februarie 2018, ora 15:51

Incidentul armat a avut loc cu doar câteva zile după ce cadavrul dezmembrat al unei italience de 18 ani a fost descoperit îndesat în două valize în apropiere de Macerata. Un migrant nigerian în vârstă de 29 de ani a fost arestat pentru moartea tinerei.

Presa locală a relatat că cel puţin şase migranţi, între care şi o femeie, au fost împuşcaţi de un bărbat care conducea prin oraşul Macerata, situat la circa 200 km est de Roma.

“Incident armat la Macerata. Oameni răniţi. Operaţiune a poliţiei în desfăşurare. Staţi deoparte şi evitaţi spaţiile publice”, a transmis poliţia pe Twitter. La scurt timp, poliţia a anunţat arestarea unui bărbat. Televiziunea de stat Rai a transmis că suspectul este un cetăţean italian alb din Macerata.

Cotidianul Corriere della Sera a scris pe site-ul său că sâmbătă, la puţin timp după ora 11:00 (10:00 GMT), un bărbat a deschis focul de la geamul unei maşini în direcţia a doi tineri africani, rănindu-l pe unul dintre ei. La scurt timp, alţi doi imigranţi, între care o femeie, au fost împuşcaţi. Potrivit Reuters, nu este clar cât de grave sunt rănile victimelor.

Agenţia de presă britanică aminteşte că politicienii de dreapta care fac campanie înaintea alegerilor din 4 martie au profitat de moartea îngrozitoare a tinerei italience Pamela Mastropietro pentru a transmite un mesaj împotriva imigranţilor. O autopsie preliminară nu a putut identifica imediat cauza morţii. Suspectul nigerian, căruia i-a fost respinsă cererea de azil, anul trecut, dar care chiar şi aşa a decis să rămână în Italia, a refuzat să dea declaraţii poliţiei.

“Ce mai făcea viermele ăsta în Italia?”, s-a întrebat pe contul său de Facebook Matteo Salvini, şeful Ligii Nordului (extrema dreaptă), acuzând guvernul de centru-stânga că este vinovat de moartea Pamelei Mastropietro pentru că le permite imigranţilor să rămână în Italia. “Stânga are sânge pe mâini”, a mai scris el.

Potrivit Reuters, magistraţii spun că mai mulţi martori l-au văzut pe suspectul nigerian cărând valizele despre care s-a dovedit mai târziu că conţin fragmente din trupul tinerei. Totodată, în posesia nigerianului au fost găsite haine pătate de sânge şi cuţite.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram