Odegaard, cea mai mare dezamăgire în istoria recentă a fotbalului; Norvegianul e de nerecunoscut

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Martin Odegaard este într-o formă foarte slabă la Heerenven. Deşi clubul olandez e obligat să îl folosească meci de meci, „puştiul minune” a marcat un singur gol pentru batavi.

La doi ani după ce a fost transferat la Real Madrid, Martin Odegaard a fost împrumutat în luna ianuarie 2017, la Heerenveen. Clubul spaniol a stipulat însă, în contract, o clauză incredibilă, prin care olandezii sunt obligați să-l folosească pe norvegianul de 18 ani în fiecare meci, atât timp cât el este disponibil.

După ce nu a impresionat la echipa secundă a Realului, Odegaard nu convinge nici la Heerenveen, însă olandezii sunt, astfel, obligați să-l folosească cel puțin un minut în fiecare meci, în caz contrar urmând să le plătească madrilenilor câte 40.000 de euro, pentru fiecare partidă în parte.

Pentru numele lui Heerenven, să aducem un jucător de la Real Madrid a fost un lucru mare. Credeam că va putea înscrie 20 de goluri pe sezon, însă nu s-a întâmplat aşa. Totuşi, doar un gol înseamnă foarte puţin pentru un jucător cu abilităţile lui„, comentează Riemer Van de Velde, preşedintele de onoare al olandezilor, conform AS.

Contactat de sursa citată, Arilas Ould-Saada, jurnalist la VG, nu crede că norvegianul va ajunge la un nivel foarte înalt, deşi în urmă cu mai mulţi ani cluburile mari din Europa se băteau pentru semnătura sa.

Cred că Martin are calităţi să joace în cele din urmă, după ce se maturizează, în campionatul Spaniei. Dar am dubii că va juca la Real Madrid sau că poate deveni un jucător important pentru o formaţie mare„, a spus jurnalistul.

Scandinavul a debutat în prima reprezentativă a Norvegiei, în 2014, atunci când juca la Stromsgodset și avea doar 16 ani.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...