Utilaj tehnic performant pentru Colegiul Tehnic Agricol din Găgăuzia. Guvernul a alocat 3,5 mil. lei

Studenții din cadrul Colegiului Tehnic Agricol din comuna Svetlîi, UTA Găgăuzia vor beneficia, de astăzi, de utilaj tehnic de ultima generație. În acest sens, Guvernul a alocat 3,5 milioane lei, din care s-au procurat 17 computere, două secerători, un tractor, două semănători, o mașină de  curățat cereale, utilaj electric.

Ceremonia de transmitere a setului de unități și utilaje tehnice a avut loc astăzi, în prezența ministrului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Liviu Volconovici.

”Proiectele realizate de minister sunt direcționate spre un trai mai bun. De asemenea, venim cu suport pentru tinerii specialiști construind locuințe sociale în mai multe raioane ale țării, pentru antreprenorii ce investesc în agricultură sunt oferite subvenții. Apreciez mult rolul instituțiilor de învățământ și sper ca exemplele prezentate să vă dea speranța că Moldova are viitor”, a precizat ministrul Liviu Volconovici.

”Colegiul are nevoie de susținere, iar țara de specialiști calificați”, a menționat Vasile  Belev, directorul Colegiului Tehnic Agricol din comuna Svetlîi, UTA Găgăuzia.

Colegiul Tehnic Agricol din comuna Svetlîi a fost fondat în anul 1963 și reprezintă una dintre cele mai mari instituţii de învăţământ de profil agricol, din sudul țării, ce asigură pregătirea cadrelor cu caracter aplicativ, atât în domeniul agriculturii şi industriei alimentare, cât şi în alte domenii ale economiei Republicii Moldova.

În prezent, în instituție își fac studiile 533 de elevi la specialitățile mecanizarea agriculturii, agronomie, transport auto, contabilitate și electrificarea agriculturii.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.