O tânără din Drochia recruta fete pentru prestarea serviciilor sexuale în Antalya

Polițiștii de frontieră au reținut o tânără de 29 de ani, originară din raionul Drochia, care este bănuită de organizarea și determinarea tinerelor la practicarea prostituției. Conform informațiilor deținute, bănuita selecta tinere cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani, din localitățile rurale și cu situație materială precară, pentru prestarea serviciilor de prostituție în orașul Antalya.

În cadrul cercetărilor întreprinse, sub conducerea Procuraturii Chișinău, ofițerii de investigații speciale și urmărire penală ai Poliției de Frontieră au filat patru cetățeni ai R. Moldova și Turciei, cu vârste cuprinse între 29 – 35 de ani, care ar fi convins mai multe tinere moldovence pentru prestarea serviciilor sexuale în Turcia.

Principala suspectă a grupării internaționale s-a dovedit a fi tânăra de 29 de ani din raionul Drochia

Bănuiții aveau o schemă infracțională bine organizată. Aceștia perfectau actele de călătorie și procurau biletele spre Turcia din Federația Rusă, pentru a camufla scopul real al călătoriei tinerelor.

În timpul unor percheziții inopinate la apartamentul închiriat de suspectă, angajații Poliției de Frontieră au depistat trei tinere care dețineau asupra lor pașapoarte și există bănuială că ar fi potențiale victime ale grupării.

Cazul este cercetat în continuare de către ofițerii de investigații speciale și urmărire penală ai Poliției de Frontieră, fiind întreprinse toate măsurile necesare pentru identificarea altor persoane, care au căzut pradă acestei ilegalități.

Totodată, investigațiile se fac și pe membrii grupului infracțional, în vederea atragerii la răspundere penală.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.