Trimite e-mail | Printeaza
Economie
01.02.2018

Circa 250 de agenți economici au participat la Forumul Internațional de Afaceri – ”Investiții în afaceri, investiții în viitor”

Circa 250 de agenți economici au participat la Forumul Internațional de Afaceri – ”Investiții în afaceri, investiții în viitor”

Secretarul General de Stat în cadrul Ministerului Economiei și Infrastructurii, Iulia Costin, a participat astăzi la Forumul Internațional de Afaceri – ”Investiții în afaceri, investiții în viitor”, care a avut loc la Cahul. La eveniment au participat circa 250 de agenți economici din țară și de peste hotare.

”Acest forum este important pentru dezvoltarea și modernizarea economiei Republicii Moldova. Astfel de evenimente oferă producătorilor autohtoni oportunitatea de a stabili și dezvolta parteneriate cu companii străine, de a promova produsele moldovenești, de a atrage investitori străini în localitățile din regiunea de sud a Republicii Moldova”, a declarat Iulia Costin.

Președintele Camerei de Comerț și Industrie, Sergiu Harea, a menționat că evoluția economică a oricărui stat depinde în mare măsură de dezvoltarea regională, care urmărește intensificarea și diversificarea activităților economice, stimularea investițiilor în sectorul privat, contribuie la reducerea șomajului și creșterea nivelului de trai al populației.

Forumul Internațional de Afaceri - ”Investiții în afaceri, investiții în viitor” a fost organizat pentru prima dată, în cadrul Expoziției ”Fabricat în Moldova”. Evenimentul a întrunit delegații din cinci țări - România, Belarus, Ucraina, Turcia, Iran, care doresc să inițieze parteneriate și să plaseze investiții pe piața Republicii Moldova. Evenimentul a fost urmat de o sesiune plenară în cadrul căreia s-a discutat despre oportunitățile economice și investiționale ale regiunii de sud, anunță un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus