Consiliul Municipal Bălți a ales doi viceprimari: O profesoară de română și un doctor în Economie

Leonid Babii și Lilia Sava sunt noii viceprimari ai orașului Bălți. Aceștia au fost aleși astăzi, la propunerea primarului Renato Usatîi.

Înainte de asta, Consiliul Municipal a votat eliberarea din funcție a foștilor viceprimari – Marina Covali şi Alexandru Usatîi.

Leonid Babii este doctor în ştiinţe economice şi a mai deţinut anterior funcţia de viceprimar al municipiului Bălţi în perioada 1999-2001, apoi a activat în calitate de consilier pe listele PCRM. În perioada 2001-2011 a fost director general la fabrica de divinuri S.A. “Barza Albă”, iar apoi a devenit vicedirector al companiei.

Lilia Sava a activat până în prezent în calitate de profesor de limba şi literatura română la Liceul “M. Lomonosov” din Bălţi, iar anterior a fost angajată în calitate de metodistă la Direcţia educaţie, tineret şi sport. Atât Renato Usatîi cât şi Lilia Sava au dat asigurări că nicio şcoală din Bălţi nu va fi închisă.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.