Tinerii unionişti au sosit în Sadova, satul de baștină al socialistului Igor Dodon

Sutele de tineri unionişti porniți pe jos din Chișinău spre București, în Marșul lui Ștefan cel Mare, poposesc astăzi în Sadova, satul de baștină al socialistului Igor Dodon.

După ce și-au petrecut cea de-a doua noapte din marș la Lozova, unde au fost întâmpinați cu muzică patriotică și hore ale Unirii, manifestanții au plecat spre Călărași.

La orele prânzului, aceștia s-au oprit în Sadova, unde locuitorii arborează cu mândrie drapelul tricolor și asupra căreia veghează un monument în memoria celor deportați de regimul sovietic comunist.

Participanții la Marșul lui Ștefan cel Mare, porniți pe jos spre București pentru a cere autorităților urgentarea procesului de Reunificare, vor avea ultima oprire pe teritoriul Republicii Moldova la Ungheni, sâmbătă, 11 iulie, când va fi refăcut Podul de flori.

Cei care doresc să se alăture Marșului lui Ștefan cel Mare au posibilitatea de a pleca din Chișinău, în fiecare dimineață, la ora 07:30, din fața Teatrului de Operă și Balet, cu transport gratuit.

Marșul lui Ștefan cel Mare a început duminică, imediat după Marea Adunare Națională, eveniment de amploare la care au participat 30 000 de cetățeni ai Republicii Moldova.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.