Iohannis: Moldova trebuie să depună eforturi pentru a implementa Acordul de asociere cu UE

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Republica Moldova trebuie să depună eforturi pentru a implementa Acordul de asociere cu UE, a declarat marți președintele României Klaus Iohannis, în cadrul unei întrevederi cu președintele Nicolae Timofti.

Potrivit președintelui român, „după reuşitele din ultimii ani, perioada actuală este pentru Republica Moldova una de consolidare a poziţiilor astfel câştigate”.

„Chișinăul are șansa de a fructifica avantajele comerciale, instituţionale și de mobilitate, rezultate din implementarea standardelor şi reglementărilor europene. Efortul trebuie să meargă acum spre profunzime, spre punerea în aplicare a angajamentelor de reformă de care depinde modernizarea în spirit european. De succesul acestui demers se leagă pregătirea etapei următoare – aceea în care vom putea vorbi despre acordarea perspectivei europene”, a declarat Klaus Iohannis.

Totodată, liderul de la Cotroceni și-a exprimat speranța că la Chișinău se va forma o coaliție de guvernare proeuropeană.

„Sperăm că la Chişinău se va forma cât mai curând o nouă coaliție solidă, stabilă, capabilă să consolideze parcursul european al Republicii Moldova și să continue în ritm accelerat procesele de reformă. În actualul context intern și regional, întârzierile sau ezitările nu sunt benefice. În opinia noastră, acestea nu sunt doar așteptări ale României sau ale celorlalți parteneri europeni, ci, în primul rând sunt așteptări ale cetățenilor Republicii Moldova”, a subliniat Iohannis.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...