23:31:54 25.04.2024
Stiri

NEGOCIERI // Liderii celor trei partide se întâlnesc ZILNIC. Politicienii spun când ar putea fi gata Acordul noii Alianțe

Politică 07.07.2015 16:26 Vizualizări2103 Autor: Stela Mihailovici
NEGOCIERI // Liderii celor trei partide se întâlnesc ZILNIC. Politicienii spun când ar putea fi gata Acordul noii Alianțe


Liderii Partidului Liberal Democrat, Partidului Democrat și Partidului Liberal se întâlnesc zilnic pentru a discuta despre posibilitatea formării unei noi coaliții de guvernare, iar până la sfârșitul acestei săptămâni ar putea ajunge la o înțelegere.

Politicienii vor avea o întâlnire și astăzi, a declarat pentru Ziarul NAȚIONAL președintele PD, Dumitru Diacov. „Liderii partidelor discută toate nuanțele. Este important să se facă un ambalaj, pe urmă nu este greu să pui înțelegerile pe hârtie și să semnezi Acordul. Asta se face într-o jumătate de oră”, afirmă Diacov.

Vicepreședintele Partidului Liberal Democrat, Vadim Pistrinciuc, a confirmat faptul că liderii celor trei formațiuni au întâlniri și spune că în următoarele zile s-ar putea convoca grupurile de experți ale partidelor. „Din câte știu, discuțiile la această etapă sunt bune, constructive”, adaugă deputatul.

Atât democrații, cât și liberalii sunt de părere că, până la sfârșitul acestei săptămâni, va fi clar dacă partidele fac o nouă coaliție și ar putea definitiva și Acordul. „Nu putem vorbi de luni sau săptâmâni, ci de zile. Situația din R. Moldova este fără precedent”, ne spune liberalul Valeriu Munteanu.

Întrebat dacă s-a ajuns la negocieri în momentul partajării ministerelor, politicianul punctează că discuțiile sunt de altă natură „când Moldova a ajuns pe marginea prăpastiei” și nu e cazul ca să se înceapă de la „ocuparea portofoliilor ministeriale”.

În timp ce liberal-democrații au lăsat să se înțeleagă faptul că ar avea candidați pentru funcția de prim-ministru, colegii din celelalte două partide afirmă că nu știu nimic la acest capitol și nu le-a fost prezentată încă nicio candidatură.

Dumitru Diacov a punctat pe finalul discuției că se va face tot posibilul pentru ca Parlamentul să voteze un nou Guvern înainte de a ieși în vacanță.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md