/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Tudor Panțîru și-a dat demisia din funcția de Președinte și judecător al CC. Cine îi va lua locul?

31 ianuarie 2018, ora 19:22

Astfel, începând cu data de 1 februarie 2018 până la alegerea noului președinte al Curții, în temeiul articolului 7 alin. (5) din Legea cu privire la Curtea Constituțională, funcțiile de președinte vor fi exercitate de către domnul Aurel Băieșu, judecător al Curții Constituționale.

Domnul Tudor Panțîru a fost numit în funcţia de judecător al Curţii Constituţionale prin Hotărârea Consiliului Superior al Magistraturii la 12 februarie 2013.

La data de 12 mai 2017, cu votul judecătorilor, Tudor Panțîru a fost ales în funcția de Președinte al Curții Constituționale.

Unii experți spun că în locul lui Panțîru ar putea fi numit actualul președinte al Curții Supreme de Justiție, Mihai Poalelungi, însă acesta nu a fost de găsit astăzi. Începând de mâine, funcția de președinte al Curții Constituționale va fi exercitată de către judecătorul Aurel Băieșu.

– Știați că domnul Panțîru și-a dat demisia de la Curtea Constituțională?
– De la dumneavoastră am auzit acum.
– De ce și-a fi dat demisia domnul Panțîru?
– Întrebații pe domniile lor care sunt argumentele lor chiar m-ați surprins cu această întrebare, când și-a dat demisia?”, a întrebat Alexandru Tănase, ministru al Justiției.

Interesant, cel puțin mie mi se pare, momentul în care dumnealui își dă demisia. În contextul anumitor hotărâri, care au fost adoptate recent. Dar și mai multe zvonuri care sunt referitor de o demisie de la Curtea Constituțională și faptul că cineva de la CSJ ar putea să revină în funcția de judecător la Curtea Constituțională. De mai mult timp se vorbea că domnul președinte al CSJ ar putea să fie numit sau ales în funcția de judecător la CC. Cel puțin pentru moment, demisia lui Poalelungi nu este confirmată”, a declarat pentru TV8 Ion Guzun, jurist și expert CRJM.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram