Trimite e-mail | Printeaza
Economie
31.01.2018

Peste 400 de companii participă la Expoziţia “Fabricat în Moldova - Fabricat pentru tine!”

Peste 400 de companii participă la Expoziţia “Fabricat în Moldova - Fabricat pentru tine!”

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a participat, astăzi, la deschiderea ediției a XVII-a a Expoziției “Fabricat în Moldova - Fabricat pentru tine!”. În mesajul adresat antreprenorilor, ministrul Chiril Gaburici a menționat că expoziția ”Fabricat în Moldova” este o platformă foarte bună pentru agenții economici autohtoni în promovarea produselor, stabilirea parteneriatelor atât cu producătorii autohtoni, cât și cu cei străini.

”Fabricat în Moldova, reprezintă unul din cele mai importante evenimente care au loc pe domeniul economic. Expoziția este deja la a XVII-a ediție, iar scopul acesteia este promovarea unei economii puternice, diverse și orientate spre export, contribuind la creșterea competitivității în toate sectoarele-cheie. Trebuie să avem grijă de producătorii noștri, să creăm condițiile necesare pentru ca ei să poată face produse  de calitate și să le poată comercializa pe toate piețele, atât în țară, cât și peste hotarele ei”, a subliniat ministrul Economiei și Infrastructurii.

Potrivit ministrului Chiril Gaburici, este important ca producătorii noștri să fie focusați pe îmbunătățirea proceselor de producție, diversitatea și calitatea mărfurilor, intrarea pe piețe noi de desfacere. ”Este important să creăm condiții antreprenorilor, astfel încât produsele moldovenești să fie atractive atât pe piața noastră, cât și în străinătate. În orice oraș din lume, în orice magazin, cumpărătorul să spună: iau un produs Fabricat în Moldova, pentru că este calitativ și are un preț accesibil”, a punctat Chiril Gaburici.Chiril Gaburici, împreună cu Ambasadorul Delegației UE la Chișinău, Peter Michalko, și președintele Camerei de Comerț și Industrie, Sergiu Harea, a vizitat standurile cu produsele autohtone expuse și a discutat cu antreprenorii despre activitatea lor, măsurile ce trebuie să fie întreprinse de autorități pentru a susține dezvoltarea mediului de afaceri şi a asigura competitivitatea produselo, anunță un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.r.

Expoziția Națională ”Fabricat în Moldova”, lansată în 2002, este un instrument de promovare a mărfurilor și serviciilor autohtone. Ediția din acest an a întrunit peste 420 de agenți economici. Programul de afaceri include seminare, o masă rotundă națională, Forumuri bilaterale Moldova-Belarus, Moldova-România etc. Pentru prima dată, în acest an, va fi organizat, la Cahul, Forumul Internațional de Afaceri Sud - o platformă importantă pentru consolidarea relațiilor comercial-economice și stabilirea parteneriatelor de afaceri între companiile din Republica Moldova și țările din regiunea Dunării, bazinul Mării Negre, Uniunea Europeană, Comunitatea Statelor Independente, regiunea CEFTA.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus